Meditatiekussens

Meditatiekussens zijn te gebruiken ten behoeve van mediteren, maar ook voor yoga oefeningen. Daarom worden deze kussens ook wel yoga kussens genoemd. Patipada biedt duurzame meditatiekussens die jarenlang mee gaan. Grotendeels voorzien van verwijderbare buitenkussen om gemakkelijk te kunnen wassen.

Een uitgebreid aanbod aan meditatiekussens. Effen kussens, met opdruk of met opvallende stof, zoals jeans. 

Filter

Prijs
11.00324.00
Toepassing
Meer...
Kleur
Meer...
Maat
Materiaal
Meer...
Vorm
Meer...
Lengte (cm)
038
Breedte (cm)
033
Hoogte (cm)
017
Meer producten

Een uitgebreid aanbod aan meditatiekussens. Effen kussens, met opdruk of met opvallende stof, zoals jeans. 

Meditatiekussens

De collectie meditatiekussens van Patipada bestaat uit verschillende soorten en vormen kussens. De handgemaakte kussens uit Nepal, India en Tibet zijn gevuld met katoenvlokken en hebben een bijzondere hoes met boeddhistische symbolen. De overige meditatiekussens zijn gevuld met boekweit. De hoezen van deze kussens zijn voorzien van een rits, waardoor het mogelijk is om de boekweit bij te vullen of om het kussen te legen en de hoes te wassen.

Yoga kussen

Meditatiekussens worden niet voor niets ook wel yoga kussens genoemd. Ze zijn namelijk goed te gebruiken tijdens low-impact yogalessen in combinatie met een leuke yogamat. Vooral voor thuis is de stap om te mediteren of bezig te zijn met jouw yoga oefeningen een stuk minder groot wanneer jouw favoriete yoga kussen op je ligt te wachten. Ook voor mindfulness trainingen zijn de yoga kussens goed te gebruiken.

Gebruiksdoeleinden meditatiekussen

Zoals eerder aangegeven kunnen meditatiekussens gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals een mindfulness training, yoga en mediteren. Maar het voordeel van een meditatiekussen komt bij elk doeleind terug: langdurig in een rechte houding kunnen blijven zitten met een volledig rechte ruggengraat.

Zonder meditatiekussen zijn de meeste oefeningen wel uit te voeren, maar is de kans op een pijnlijke rug voor beginners een stuk groter dan met kussen. Vooral bij yoga stijlen zoals Yin Yoga is een kussen handig, omdat je langdurig in eenzelfde houding blijft zitten en deze houding niet wilt onderbreken. Verder zijn de kussens goed te gebruiken als ondersteuning voor andere lichaamsdelen tijdens bepaalde houdingen. Denk bijvoorbeeld aan de heup opener waarbij het meditatiekussen onder het scheenbeen kan worden gelegd voor extra ondersteuning.

Daarom Meditatiekussens van Patipada

Topkwaliteit

Uniek aanbod

Een meditatiekussen voor iedereen

Filter

Toepassing
Prijs
11.00324.00
Kleur
Materiaal
Meer...
Lengte (cm)
038
Breedte (cm)
033
Hoogte (cm)
017
Vorm
Meer...