Yoga matten

Er zijn verschillende soorten en maten yoga matten, van dik tot dun, normale grip of sticky grip, brede en dunne matten. Ook heb je bij de aanschaf van een yoga mat keuze uit een open of gesloten celstructuur. De juiste keuze hierin hangt grotendeels af van welke vorm yoga je gaat beoefenen en hoe vaak je dit gaat doen. Lees verder om te zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van een yoga mat.

Yoga beoefenen gaat lastig zonder een goede yoga mat. Met haar ruime assortiment zorgt Patipada ervoor dat er voor elke yogabeoefenaar een geschikte yoga mat is. Bekijk hier onze yoga matten.

Filter

Prijs
1.0079.00
Toepassing
Meer...
Kleur
Meer...
Maat
Merk
Meer...
Breedte (cm)
061
Hoogte (cm)
00
Meer producten

Yoga beoefenen gaat lastig zonder een goede yoga mat. Met haar ruime assortiment zorgt Patipada ervoor dat er voor elke yogabeoefenaar een geschikte yoga mat is. Bekijk hier onze yoga matten.

Yoga mat kopen – waar moet je op letten

Yoga mat kopen? Bij het kopen van een yoga mat komt meer kijken dan je van tevoren misschien zou denken. Zo is de dikte, de grootte, de celstructuur en ook het soort grip van de yoga mat van belang. Er zijn dus wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om een yoga mat te kopen die aansluit bij jouw behoeften. Deze punten hebben we hieronder samengevat. Indien je hier meer informatie over wilt, lees dan zeker onze keuzehulp blog over het kiezen van een yoga mat.

 • Prijs
 • Yogastijl
 • Uiterlijk
 • Duurzaamheid
 • Gewicht
 • Afmeting
 • Materiaal
 • Milieu

PVC yoga mat kopen

Eén van de meest gebruikte matten is toch wel de PVC sticky yoga mat. Dit komt omdat ze een stroef en sticky oppervlak hebben, waardoor de grip enorm verhoogt. Dit is handig voor asana’s waarbij je gemakkelijk uit kan glijden. Bovendien zijn deze yoga matten door de goede prijs/kwaliteitsverhouding een uitstekende keus voor beginners en mensen die niet al te veel geld willen uitgeven.

Hieronder hebben we de voordelen van dit type yoga mat nog even opgesomd:

 • Erg slijtvast > Duurzaam en geschikt voor intensieve gebruikers;
 • Machinewasbaar > erg handig voor elke yoga beoefenaar;
 • Lichtgewicht > Gemakkelijk voor de beoefenaars die bijvoorbeeld de yoga mat mee willen nemen op de fiets of vakantie;
 • Stabiliteit > Voor de intensieve yoga beoefenaar is dit een goede keuze.

Wil je meer weten over deze yoga matten? Kijk hier verder.

Ecologisch verantwoorde TPE yoga matten

Vergeleken met een PVC yoga mat, zijn TPE yoga matten vrij zacht en elastisch. Daarbij is het oppervlak heel stroef, wat ten goede komt voor de grip bij asana’s waar balans centraal staat. Het materiaal heeft een open celstructuur waardoor vocht gemakkelijker wordt afgevoerd en je minder snel zal uitglijden tijdens bijvoorbeeld de Hot-yoga lessen.

Deze mat is uitermate geschikt voor mensen met een latex allergie. De TPE yoga mat wordt ook veel gebruikt bij de wat meer rustigere yogastijlen. Dit aangezien de mat zacht is, een optimale grip heeft en ook nog eens extra dik is.

Hierbij de voordelen van een TPE yoga mat:

 • Voelt zacht en elastisch aan > comfortabel tijdens het oefenen;
 • Zeer goede grip > geeft uitstekende balans en houvast;
 • Ecologisch verantwoord > Vanwege het biologisch afbreekbare materiaal (TPE) en de productie zonder giftige stoffen draag je met deze yoga mat bij aan het behoud van het milieu.

Acaya yoga mat kopen

Bij Patipada verkopen wij ook Acaya yoga matten. Dit type yoga mat is hoofdzakelijk gemaakt voor intensief gebruik, maar er zijn ook varianten die gemaakt zijn voor minder intensief gebruik. De premium variant is in dit geval de duurzame yoga mat, terwijl de ‘Elements’ yoga matten heel geschikt zijn voor beginners en minder intensieve gebruikers. Bekijk hier de Acaya yoga matten en lees meer over de verschillen tussen de Premium variant en de Elements variant.

Daarom Yoga matten van Patipada

Topkwaliteit

Ruime keuze

Duurzaam

Filter

Toepassing
Prijs
1.0079.00
Kleur
Maat
Meer...
Merk
Meer...
Breedte (cm)
061
Hoogte (cm)
00