Stenen en mineralen

Variërend aanbod van edelstenen en mineralen. Vele mogelijkheden in sieraden, zak stenen en meer.

Edelstenen zijn door de eeuwen heen nog steeds zeer geliefd onder veel mensen. De meeste liefhebbers zweren bij de bijbehorende krachten van deze edelstenen en hebben hier dagelijks profijt van. Nieuwsgierig? Kijk dan zeker verder naar onze edelstenen en mineralen.

Filter

Prijs
Toepassing
Meer...
Kleur
Meer...
Materiaal
Meer...
Vorm
Meer...
Afwerking
Lengte (cm)
028
Breedte (cm)
014
Hoogte (cm)
020
Meer producten

Edelstenen zijn door de eeuwen heen nog steeds zeer geliefd onder veel mensen. De meeste liefhebbers zweren bij de bijbehorende krachten van deze edelstenen en hebben hier dagelijks profijt van. Nieuwsgierig? Kijk dan zeker verder naar onze edelstenen en mineralen.

Edelstenen

Bij Patipada vind je één van de grootste assortimenten in edelstenen. Door de combinatie van onze eigen edelstenen en die van onze partners is er een uitgebreid aanbod dat voor elk wat wils biedt.

Edelstenen zijn enorm veelzijdig qua werking, er zijn veel verschillende soorten edelstenen die elk een andere functie hebben. Zo zijn er verschillende edelstenen die een positieve werking hebben op de mentale en/of fysieke gezondheid. Er zijn veel mensen die zweren bij de werking van edelstenen op het lichaam en de geest.

Ontstaan van edelstenen

Je kunt edelstenen zien als één van de vele wonderen van de natuur. Ze worden namelijk gevormd door de juiste omstandigheden in het binnenste van de aarde. Natuurlijke processen bepalen hoe en welke eigenschappen van een edelsteen ontstaan. Denk hierbij aan de zuiverheid, de werking, de kracht, de kleur en de vorm. De vorming vindt plaats in het binnenste van de aarde, waar verschillende cyclische natuurlijke processen aan de basis staan van de vorming (en slijtage) van de edelstenen. Dit wordt ook wel ‘rotscyclus’ genoemd.

Het gesteente wordt door de rotscyclus blootgesteld aan verschillende klimaatomstandigheden zoals extreme temperaturen en natuurlijke druk, maar ook het vermengen van de bijbehorende mineralen. Dit alles samen zorgt voor de vorming van edelstenen.

De kleur van edelstenen

Sommige mensen weten precies welke eigenschappen verschillende edelstenen hebben, maar de meesten van ons gebruiken hiervoor een handleiding of mineralen database. Er is wel een truc om voor de meeste edelstenen vooraf in te schatten wat de werking precies is. Dit is namelijk de kleur van de steen.

Zo zegt de kleur paars veel over de sterke reinigende werking, denk aan de amethyst. De dieprode kleuren zeggen iets over grote kracht en hartstocht, hier kan worden gedacht aan de robijn. Vrijwel alle groene edelstenen staan voor evenwicht en verzoening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de smaragd, de jade of de avanturijn. Dit kan een richtlijn zijn om te zoeken naar de edelstenen die bij jou passen.

Mineralen

Een mineraal kan worden omschreven als vaste stof die in de natuur voorkomt. De meeste mineralen komen voor in gesteentes, maar chemische elementen vallen ook onder de term mineralen. Veel mineralen hebben een kristalstructuur, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Patipada kan jou genoeg vertellen over verschillende mineralen, edelstenen en de verschillen hiertussen.

Van de inmiddels ruim 5000 verschillende soorten mineralen, zijn de meeste vrij zeldzaam en kunnen vaak worden gevonden in een klein geografisch gebied. Er zijn ook mineralen die vaker voorkomen en die worden gebruikt in de industrie.

Mineralen worden al eeuwenlang gebruikt door de mens voor bijvoorbeeld de bouw van woningen of als verzameling. Maar ze worden ook al duizenden jaren gebruikt als decoratie, zoals in sieraden en amuletten. Het is dus niet gek dat er tot de dag van vandaag veel vraag is naar mineralen.

Daarom Stenen en mineralen van Patipada

Topkwaliteit

Ruime keuze

Voor ieder wat wils

Stenen en mineralen

Filter

Toepassing
Prijs
Kleur
Materiaal