Yoga Accessoires

Of je nu al gevorderd yoga beoefenaar bent of net begint, iedereen kan gebruik maken van yoga hulpmiddelen. Vooral wanneer je nieuwe stijlen of yoga oefeningen gaat proberen is het aan te raden om te zorgen voor extra ondersteuning voor jouw spieren.

Yoga accessoires voor iedere yogastijl, voor iedereen.

Filter

Prijs
1.00149.00
Toepassing
Meer...
Kleur
Meer...
Maat
Meer producten

Yoga accessoires voor iedere yogastijl, voor iedereen.

Yoga accessoires kopen – welke heb ik nodig?

Dit hangt grotendeels af van wat je zelf fijn vindt én wat jouw lichaam nodig heeft. Je hebt geen volledig arsenaal aan hulpmiddelen nodig, maar sommige yoga accessoires maken de asana’s wel een stuk gemakkelijker. Het is vrij simpel om erachter te komen welke yoga accessoires jij nodig hebt: beoefen j yoga stijl en je komt er snel genoeg achter welke oefeningen iets te veel vragen van jouw spieren.

Een veel gegeven tip is: leg al jouw yoga accessoires naast je neer op de mat. Zo kun je ze altijd pakken wanneer je ze nodig blijkt te hebben. Zoals gezegd is ieder lichaam anders, dus verschilt het per persoon én per yoga oefening welke yoga accessoire je nodig hebt.

Hieronder zijn de verschillende yoga accessoires verder beschreven. Over de meeste accessoires heeft Patipada blogs geschreven, speciaal voor onze bezoekers en klanten. Hier is extra informatie te vinden over de producten en praktische toepassingen, maar ook de voordelen die deze producten met zich meebrengen.

Yoga blokken

Een bekende yoga accessoire is het yoga blok. Deze wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de welbekende brughouding en de dolfijn houding. Ook kan dit blok, in combinatie met een handdoek, worden gebruikt om comfortabel op te mediteren. Let erop dat je de voeten gebogen en gekruist naar achteren legt.

Het voordeel hiervan is dat je zorgt voor een kleine holling in de onderrug, maar ook voor de bekkenkanteling richting de voorkant. Wanneer je besluit om toch geen yoga accessoires te gebruiken, probeer je dan bewust te zijn van het effect op je meditatie.

Wil je meer lezen over yoga blokken? Kijk dan hier.

Yoga riem

Wat is een yoga riem (ook wel ‘yoga strap’) nou precies? Sommige mensen hebben te korte ledematen of last van terugkerende stijfheid en hebben hierdoor moeite met het beoefenen van de wat lastigere yogaoefeningen. Yoga accessoires zijn dan aan te raden. Deze riem bevordert de lenigheid en flexibiliteit tijdens de asana’s. Met verschillende kleuren riemen biedt Patipada voor elk wat wils.

Yoga mat reiniger

Het is ook niet onbelangrijk om de yoga mat fris en schoon te houden, hiervoor bieden wij onze yoga mat reiniger aan. Deze zijn te verkrijgen in verschillende aangename geurtjes en in verschillende inhoudsklasses. Let op: Heb je zelf geen sproeikop? Let er danbij het aanschaffen van de reiniger op dat je er ook een sproeikop bijbestelt. Deze kan worden hergebruikt.

Yoga accessoires – oogkussens en nekkussens

De combinatie lavendel oog- en nekkussen is een super relaxte ervaring. Door de kalmerende effecten van lavendel en het gemakkelijke gebruik is het een veelgebruikte methode om stress tegen te gaan. Al onze oog- en nekkussens zijn gevuld met de hoogste kwaliteit biologische lavendel en bio-lijnzaad uit Kroatië. Let op: kleuren van deze kussens kunnen enigszins verschillen.

Yoga oogkussens

De oogkussens zijn yoga accessoires die onder andere tegen stress, stijve spieren en hoofdpijn helpen. Dé ideale manier om gemakkelijk thuis op de bank te genieten van deze heerlijke aromatherapie.

Je kunt deze kussens na de ontspanningssessie koelen, om ze vervolgens te gebruiken om de ogen, nek en schouders lekker te laten afkoelen. Dit kun je doen door het kussen ongeveer 10 minuten in de vriezer of een paar uur in een plastic zak te leggen. Hierdoor blijft het oogkussen soepel en zacht en voegt het een koel element toe aan je ontspannings belevenis. Het oogkussen kan worden omgedraaid wanneer de koelte afneemt, waardoor er nog lange genoten kan worden van de koelte.

Yoga nekkussens

Een lavendel nekkussen is een gemakkelijke en zeer werkzame manier om te genieten van de wonderbaarlijke effecten van lavendel aromatherapie. Het is simpel: leg het kussen onder de nek en achterhoofd, adem diep in en ontspan door het kalmerende effect van lavendel. Het lijnzaad in de kussentjes zorgt ervoor dat ze gemakkelijk om elke vorm passen. Hierdoor geven onze nekkussens mee met de diverse vormen van de nek.

Deze kussens kunnen ook worden verwarmd in de magnetron, totdat het kussentje iets warmer is dan de lichaamstemperatuur. Dit wordt gebruikt bij vermoeide nekspieren.

Daarom Yoga Accessoires van Patipada

Topkwaliteit

Ruime keuze

Voor iedere yogastijl

Filter

Toepassing
Prijs
1.00149.00
Kleur