Rituelen en Sacred Ceremonies

Verbind je met je oerweten en natuurlijk inzicht op jouw manier!

Volle maan-, cacao- en truffelceremonies zijn nieuwe vormen van oude wijsheden die we veel op social media voorbij zien komen. Voel jij je er ook zo toe aangetrokken? Door het magische ervan en de belofte die het uitstraalt? Wil je er meer van weten en misschien zelf mee aan de slag?

Rituelen zijn al zo oud als de mensheid en zijn verbonden met de diepste lagen van onze psyche en met een kosmisch bewustzijn. In deze lagen ligt een diepe wijsheid en natuurlijk inzicht in het leven en in levensprocessen. Wanneer je hiermee contact maakt voel je een diep natuurlijk vertrouwen en openen zich nieuwe wegen waar je eerst geen zicht op had. Van de dagelijks uitgesleten paden die telkens hetzelfde uitzicht bieden kun je nieuwe wegen ontdekken met vergezichten die je nog niet eerder zag. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat is het niet omdat dit diepere of grotere bewustzijn gewoon bij het menszijn hoort. Het zit het in ons allemaal, maar we zijn het vergeten en kwijtgeraakt in de steeds verdergaande rationele ontwikkeling. 

 

Creëer je eigen ritueel of sacred ceremony

Waren vroeger rituelen en ceremonies voorbehouden aan stamoudsten, priesters of priesteressen, nu zijn ze voor iedereen toegankelijk. Begin gewoon met iets kleins en oefen jezelf er in. Wanneer je zelf het gevoel krijgt wat het voor je doet kun je het steeds verder uitbreiden.

Het is fijn en helend om met rituelen bezig te zijn. Dit kunnen kleine dagelijkse handelingen zijn die weinig tijd en ruimte in beslag nemen.
Een ritueel is een reeks symbolische handelingen die bewust uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld elke ochtend (of avond) beginnen met een kaarsje aansteken, een steen uitkiezen die je op tafel legt, een bloemetje voor je boeddha neerleggen of je klankschaal aanslaan. Het maakt niet uit wat je doet, als het voorwerp voor jou betekenis heeft en je de handeling met aandacht doet.
Je kunt ook een mini-altaar in je huis maken waar je makkelijk even bij stil kunt staan op elk gewenst moment. Een plek met voorwerpen die voor jou betekenis hebben. Dat kan ook een gevonden schelp zijn, een gedroogde bloem, stukje hout, een afbeelding die je raakte of een gevonden steentje.

 

Een ceremonie is meer een plechtige bijeenkomst met meerdere mensen (maar het kan ook alleen) waarin een serie rituelen uitgevoerd worden. Samen met elkaar maak je dan verbinding met de kosmische wijsheid en ook met elkaar, wat gewoon heel fijn is.
Ook dat kan groots of heel eenvoudig gebeuren.  Hoe zou het zijn als je die afspraak met vrienden eens begint met samen cacao drinken? Of die vergadering met een moment van rust en afstemmen? Zou het anders verlopen? Probeer het maar!

 

Bij Zuiver Geluk en Patipada hebben we veel ervaring met rituelen en ceremonies in het groot en in het klein, en we ondersteunen je graag om jouw eigen ceremonie vorm te geven.

 

  • We hebben allerlei producten in onze winkels en webshop die je kunt gebruiken
  • Vraag advies aan onze medewerkers, ook zij hebben er ervaring mee en geven dat graag door
  • Volg een van onze cacaoceremonies in de winkels

Direct naar:

Als eerste op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en handige tips. Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!