Klankschaal keuzehulp

Je bent geïnteresseerd in een klankschaal, maar je weet niet zo goed wat je moet kiezen? Met deze keuzehulp kom je er vast wel uit!

Waarvoor kan ik de klankschalen gebruiken?

Je kunt de klankschalen gebruiken om het begin en eind van een ritueel of ceremonie aan te geven, bijvoorbeeld bij een meditatie of cacaoceremonie. Sommige mensen gebruiken de klankschaal om een moment van bezinning voor het eten in te luiden. Je kunt de klankschaal ook op je lijf (laten) zetten, en zo de vibraties nog fysieker voelen. Dat kan heel bijzondere, helende effecten hebben – al kan er soms ook emotie loskomen.

Bronze of kristallen klankschaal?

Klankschalen hebben een heel bijzondere klank, die veel mensen aanspreekt. Bronzen klankschalen worden met de hand gemaakt, waardoor ze bijna altijd een klank afgeven met waar een beetje beweging inzit. Dat komt doordat de klankschaal niet op alle plekken precies dezelfde boventonen afgeeft. Kristallen klankschalen geven een heel zuivere, stabiele toon. Deze zijn ook echt gestemd op toonhoogtes, veelal met 432Hz als referentiepunt.

Hoe groot?

Hoe groter en zwaarder de klankschaal is, hoe lager de toon zal zijn. Dat is voor een deel persoonlijke voorkeur, maar als je de verbinding wil maken tussen klankschalen en je chakra’s wordt er vanuit gegaan dat de grote klankschalen beter passen bij de lagere chakra’s, en de kleinere bij de hoge. Als vuistregel: 1e chakra: zo’n 30cm, 4e chakra: zo’n 15cm en 7e chakra zo’n 10cm.

Een klankschaal met gravering of niet?

Klankschalen met gravering, bijvoorbeeld met een Boeddha of Tara, zijn natuurlijk mooi om naar te kijken, en kunnen met die afbeelding ook de link met je meditatie of spiritualiteit versterken.

Welke klopper moet erbij?

Het gebruik van een passende klopper is erg belangrijk om de mooiste klank en de beste klanktrilling uit een klankschaal te halen. Elke klopper heeft weer een andere invloed op de klank en de trilling. Het is de combinatie van de klopper en de klankschaal die de klank maken. Het is ook heel persoonlijk welke klank jou aanspreekt en iets met je doet.

Welke accessoires zijn verder nog handig?

Je kunt je klankschaal neerzetten op een kussentje als je deze aanslaat. Als je een klankschaal op een harde ondergrond hebt staan krijg je soms rare trillingen, en schuift de klankschaal vaak ook weg. Een kussen voorkomt dat.

Klankschalen zelf uitproberen

De bronzen klankschalen die we online verkopen zijn kwalitatief hoogwaardig en handgemaakt. Ze klinken goed en blijven dat ook tot in lengte van jaren doen. Toch kan het fijn zijn om verschillende klankschalen naast elkaar te horen en dan je keuze te maken. Je bent altijd van harte welkom in één van de winkels van Zuiver Geluk.

Hulp nodig?

Als eerste op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en handige tips. Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!