Keuzehulp yogamat

Yogamat kopen – waar moet je op letten

Bij het kopen van een yoga mat komt meer kijken dan je van tevoren misschien zou denken. Zo is de dikte van de yoga mat van belang, de grootte, de celstructuur, maar ook de soort grip is belangrijk. Er zijn dus wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om een yoga mat kopen die aansluit bij jouw behoeften. Hier helpt Patipada jou graag mee door je mee te nemen in de details van deze factoren. 

 

Prijs

Wat is jouw budget voor een yoga mat? Als beginner kies je misschien liever voor een iets goedkopere yoga mat om er achter te komen wat bij jou past en misschien of yoga jou überhaupt ligt. Dit is volkomen begrijpelijk en daarom hebben wij al een aantal iets goedkopere, kwalitatief goede yogamatten voor jou op een rij gezet.

Yogastijl

Welke soort yoga ga je precies beoefenen? Voor de ene yogastijl heb je een zachte mat nodig, voor de andere stijl juist een harde yoga mat. Ook is het goed om na te gaan of je snel last hebt van gewrichten of een koude vloer, of oefen je juist vaak en intensief? In dat laatste geval wil je juist meer stabiliteit. Ben je benieuwd naar de verschillende yogastijlen en bijbehorende hulpmiddelen? Klik dan verder voor onze blog over verschillende yogastijlen.

Uiterlijk

Het klinkt als het intrappen van een open deur, maar het is vrij belangrijk om een yoga mat te kiezen die je mooi vindt. Waarom? Omdat het oefenen op een yoga mat die je mooi vindt een positieve werking heeft op jouw motivatie om met meer regelmaat te oefenen.

Duurzaamheid

Vraag je af hoe intensief jij bezig bent op jouw yoga mat. Indien je elke dag staat te zweten op jouw yoga mat is het voor de lange termijn misschien verstandig om een yoga mat te kopen die iets duurzamer is. Benieuwd welke yogamatten dit zijn? Klik dan verder voor onze duurzame yogamatten.

Gewicht

Ook het gewicht is van belang wanneer je elke dag met jouw yoga mat op de fiets zit. Of misschien wil je de mat meenemen op reis en moet de mat in jouw koffer passen. Kleine dingen om toch rekening mee te houden wanneer je een yoga mat wilt kopen.

Afmeting

Vraag jezelf af of je voldoende hebt aan een standaard grootte yoga mat, of dat een extra brede of lange yoga mat je misschien toch meer comfort geeft.

Materiaal

Ben je gevoelig voor bepaalde stoffen zoals bijvoorbeeld rubber? Dan is het zeker verstandig om op te letten van welk materiaal de yoga mat die jij op het oog hebt is gemaakt. Want je kunt het niet gebruiken om vervelende lichamelijke reacties te krijgen tijdens het gebruik van de yoga mat.

Milieu

Vraag jezelf af of je een yoga mat wilt die biologisch afbreekbaar is. Dit is een goede keuze wanneer je je wilt inzetten voor het behoud van het milieu. Klik dan verder voor onze biologisch afbreekbare yogamatten.

Hulp nodig?

Als eerste op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en handige tips. Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!