De voordelen van een cacao-ceremonie

Patipada en Zuiver Geluk bundelen de krachten weer in de vorm van een leuke workshop die jij zeker niet mag missen! Al eens een cacao ceremonie bijgewoond?

Midden in de rustgevende natuur in alle rust genieten van een helende ceremonie, die jou verbindt met jouw intuïtie en je hart opent.

Met gebruik van niets meer of minder dan gemalen cacaobonen van de cacaoplant houden we het zo natuurlijk mogelijk. We nemen je mee in de wereld van natuurlijke geneesmiddelen, gebruikt door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika zoals bijvoorbeeld de Maya’s. Ogen worden geopend, nieuwe wegen worden belopen en je leert jezelf (nóg) beter kennen.

De cacao ceremonies vinden plaats op verschillende plekken. Midden in de natuur van Limburg bijvoorbeeld, of op een gezellige spirituele camping in Zutphen. Ook Amsterdam staat op de planning. De cacao ceremonies die wij tot nu toe hebben gegeven zijn een groot succes met veel tevreden deelnemers. Daarom proberen we op variërende plekken in Nederland onze ceremonies te geven. We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om deze unieke ervaring bij te wonen.

De voordelen van een cacao-ceremonie

Wij verzorgen uiteraard alle benodigdheden waarmee we de ceremonie tot een hoger niveau kunnen tillen. Zo willen en kunnen we jou de best mogelijke ervaring bieden. Hierbij kun je denken aan klankschalen en andere klankinstrumenten, Palo Santo sticks, verschillende (edel)stenen, mineralen en meer. Wij gebruiken ceremoniële cacao van Herbal Cacao, net nieuw in ons assortiment en een product waar wij met recht trots op zijn.

“Klinkt leuk, maar wat zijn nu precies de voordelen van een cacao ceremonie?” hoor ik je denken.

  • Denk alleen al aan de gezonde inhoud van de cacao: rijk aan magnesium, ijzer en veel vitamines,
  • Rauwe cacao verhoogt ook de doorbloeding naar de hersenen,
  • De traditionele culturen gebruikten rauwe cacao om mentaal, fysiek en spiritueel te groeien en/of te genezen. Het ritueel helpt je in contact te brengen met het onderbewustzijn en innerlijke kracht,
  • Mediteren gaat bijna vanzelf wanneer je bezig bent met een cacao ceremonie,
  • Rauwe cacao kalmeert je hoofd en verminderd het aantal rondvliegende gedachten,
  • Je ondersteunt inheemse Maya stammen,
  • Last but not least: rauwe cacao zorgt (net als de chocolade uit de supermarkt) voor een euforisch gevoel en geeft je creativiteit een boost.

 

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we. Check hier onze planning met al onze workshops. Staat er tussen de workshops geen cacao ceremonie op de planning of heb je andere vragen? Stuur ons gerust een mailtje en we helpen je graag verder. Benieuwd naar onze cacaoproducten? Bekijk deze dan hier.

 

 

Direct naar:

Als eerste op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en handige tips. Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!