De gezondheidsvoordelen van een koperen drinkfles

Veel mensen kennen dit type drinkfles nog niet; de koperen drinkfles. Deze unieke drinkfles wordt handgemaakt in India. Dit betekent dat elke fles anders is, ook die van jou! Je zult dus een unieke fles hebben, ook al koop je meerdere flessen. Ze worden al meer dan 200 jaar gebruikt, maar het is pas sinds kort bekend dat koperen drinkflessen verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Ben jij benieuwd wat deze flessen voor jou kunnen betekenen?

koperen drinkfles gezondheidsvoordelen

Bekijk hier onze koperen drinkflessen

Koperen drinkflessen

Veel mensen kennen deze aparte drinkflessen nog niet ; koperen drinkflessen. Deze unieke drinkflessen worden handgemaakt in India. Dit betekent dat elke fles anders is, ook die van jou! Je zult dus een unieke fles hebben, ook al koop je meerdere flessen. Ze worden al meer dan 200 jaar gebruikt, maar het is pas sinds kort bekend dat koperen drinkflessen verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Ben jij benieuwd wat deze flessen voor jou kunnen betekenen?

De algemene voordelen van een koperen drinkfles

Koperen drinkflessen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook milieuvriendelijker dan plastic flessen. Het is niet voor niets dat deze leuke koperen drinkflessen steeds populairder worden. Toch is er nog een ander belangrijk voordeel van deze drinkflessen: jouw gezondheid! Deze flessen zorgen voor vele gezondheidsvoordelen die je niet mag missen.

De gezondheidsvoordelen van een koperen drinkfles

Koper is een zeer belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam en het is vaak lastig om dit op peil te houden omdat er in de meeste maaltijden heel weinig koper zit. Bovendien is het voor ons lichaam nog lastiger om koper op te nemen wanneer we grote hoeveelheden aan zink, ijzer en vitamine C binnen krijgen. Deze drie mineralen zijn gemakkelijker binnen te krijgen dan koper omdat ze in meer verschillende soorten voedsel zitten. Bovendien komen ze vaak in grotere hoeveelheden. Met een koperen drinkfles zorg je voor een dagelijks verhoogde koper inname.

Het is door de moderne wetenschap bewezen dat tijdens het drinken van water uit een koperen drinkfles, het water het koper absorbeert. Hierbij absorbeert het water dus ook de voedingsstoffen. Enkele bekende voordelen zijn een verbeterde immuniteit en spijsvertering, maar ook een verhoogd metabolisme. Bovendien zorgt het voor een dergelijk evenwicht in de pH-waarden van het lichaam. Let op: deze koperen drinkflessen zijn speciaal gemaakt voor water, niet voor andere dranken! Drink dus ook alleen water uit deze flessen.

Waarom is drinken uit een koperen drinkfles zo gezond?

Maar, wat doet koper nou precies in het lichaam waardoor je met deze koperen drinkflessen van al deze gezondheidsvoordelen kunt genieten? Koper doodt bijvoorbeeld schadelijke bacteriën zoals E. Coli, Salmonella en Vibrio Cholerae. Moeilijke namen, maar veel mensen kennen deze bekende bacteriën wel. Door dit soort bacteriën te doden helpt koper bij het genereren van veilig drinkwater.

Verder geeft koper na verloop van tijd koperionen af, deze zorgen ervoor dat de zuurtegraad in het water omlaag gaat. Als dit nog niet genoeg is, reduceert koper vetaanmaak, cholesterol en helpt het de schildklier reguleren. Koper vermindert ontstekingen en de kans op auto-immuunziektes. Ook de kans op hartziektes worden verminderd. Bovendien helpt koper bij de aanmaak van bloedcellen en versterkt het de botten. Zeer belangrijke voordelen van de koperen drinkfles dus!

Toch hebben we één van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een koperen drinkfles nog niet benoemd: koper bevat geen BPA (Bisfenol A.) of een vergelijkbare schadelijke stof. BPA is een weekmaker die vaak te vinden is in plastic producten. Het zorgt ervoor dat het plastic wat losser wordt, vaak kan dit worden herkend aan plastic drinkflessen die je iets kunt indeuken. Het is recent ondervonden door het RIVM dat ongeboren kinderen en jonge kinderen bij een lage blootstelling al schadelijke effecten kunnen ondervinden. Het immuunsysteem is hier vooral kwetsbaar. Dit zorgt er mogelijk voor dat kinderen bepaalde voedselintoleranties ontwikkelen en kunnen ze gevoeliger worden voor infectieziekten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koperen waterfles?

Hoewel Koper in lage hoeveelheden zeer positieve effecten kan hebben op het lichaam, kunnen hoge hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig kun je hier rekening mee houden door te letten op de volgende zaken:
Zorg dat de fles niet te heet wordt;
Doe niks anders dan water in de koperen waterfles;
Maak de fles regelmatig schoon met zout en citroen;
Goedkope flessen duiden vaak op een minder goede kwaliteit;
Koop een 100% koperen fles die gemaakt is voor consumptie.

Wanneer je hier rekening mee houdt en je koopt je waterfles bij een betrouwbare winkel, dan kun je dus profiteren van de vele gezondheidsvoordelen van een koperen waterfles!

Is een koperen waterfles iets voor jou?

Als je nu nog niet bent overtuigd van de vele gezondheidsvoordelen van een koperen waterfles, dan weten wij het ook niet meer. Buiten de vele gezondheidsvoordelen zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. De koperen waterflessen van Patipada zijn plasticvrij, net als de glazen waterflessen van Patipada. Gezond voor jou én het milieu! Een ideale vervanger voor een plastic fles. Dus, ga jij ook voor een gezonder leven met een koperen waterfles?


Bekijk hier onze koperen drinkflessen

Direct naar:

Als eerste op de hoogte?

Ontvang onze nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en handige tips. Schrijf je in en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling!