Yogakleding kopen? Waar let je op?

Yogakleding kopen? Waar let je op?
2 november, 2017 Gerjan
In yogakleding
Niyamasol yogakleding

Yogakleding kopen? Waar let je op?

Yogakleding moet vooral comfortabel zitten, dus het moet meegaand of ruim zijn waardoor je niet beperkt wordt in je bewegingen. Dus ofwel ruim, ofwel straks (elastisch). Elastisch heeft als voordeel dat als je in houding staat met de benen omhoog of met je hoofd naar beneden, dat de kleding niet afzakt. Daarom is het uiteraard ook belangrijk dat je de juiste maat kiest. Ook moet de yogakleding van materiaal gemaakt zijn dat goed ademt en vaak gewassen kan worden. Draag ook geen schoenen of sokken tijdens de yoga. Sokken kunnen vooral gevaarlijke situaties zorgen tijdens yoga. Met blote voeten heb je goede grip tijdens de bewegingen op de yoga mat. Met sokken aan kan je mogelijk uitglijden en vallen. Er bestaan wel speciale yogasokken. Het yogashirt of yogatop mag best wel een beetje strak om je lichaam zitten (als je op de kop hangt is het wel zo fijn dat je shirt niet direct naar beneden zakt). Maar let hierbij op dat je nog wel een goede buikademhaling kunt hebben. Het is dan ook beter dat de yogabroek ook niet te strak om je buik zit. Wel is het zo dat voor de verschillende yogavormen ook verschillende yogakleding nodig is. Vaak is het raadzaam om hiervoor informatie bij een betreffende yogaleraar in te winnen. Voor meditatie adviseer ik eerder ruime kleding dan elastische kleding. Bij yoga eerder wat elastische kleding. Vrouwen gebruiken voor yoga vaak een yogalegging.

Yogabroeken en yoga tops

De basis van elke yoga-outfit is de yogabroek. Het is belangrijk dat deze lekker zit en mee beweegt. Bijna elke yogabroek is gemaakt van zacht materiaal dat goed ademt. Katoen is bijvoorbeeld zeer geschikt om te dragen bij yoga, omdat het zweet absorbeert en heel licht is. Net als yogabroeken worden yogatops ook vaak gemaakt van materiaal dat goed ademt, zoals katoen. Dit maakt ook dat de tops erg comfortabel zijn om te dragen. Veel gebruikte yogatops zijn mouwloos en beschikken over een racerback ontwerp voor extra ondersteuning. Het helpt om de top op zijn plaats te houden. Maar steeds vaker worden ook een yogatop met lange mouwen gebruikt. Dit verschilt ook heel erg bij welk type yoga je beoefent. Ook worden er steeds vaker andere materialen gebruikt dan katoen zoals yogakleding van bamboe.

Overige yogakleding

Een yogabroek en yogashirt of top is de basis. Daarnaast kan je nadenken over een yogavest. Na de yoga koel je vaak af en dan is het prettig (en verstandig) om een shirt of vest aan te trekken. Enkele yogaoefeningen worden ook afgesloten met een bodyscan. Dan is het ook prettig om een omslagdoek over je heen te kunnen trekken.

Yogakleding bij Patipada

Patipada heeft onlangs Yoganic geïntroduceerd, een nieuw label met ecologische yoga kleding van biologisch katoen en bamboe materialen. Patipada vindt het kunnen aanbieden van duurzame en biologische yoga kleding van goede kwaliteit  belangrijk en heeft daarom hiervoor een eigen lijn yogakleding aan. De ecologische yogakleding is geschikt voor het beoefenen van yoga -en meditatie bewegingen, evenals voor out-door activiteiten en casual dagen. De yogakleding is milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd.

Wat is yoga?

Yoga is een activiteit die zich vooral richt op het in en uitademen. Geen enkele andere soort oefening combineert flexibiliteit en stress verlichting technieken als yoga doet, daarom is het zo populair. In tegenstelling tot wat velen denken, hoeven mensen zich niet in een vorm van een krakeling te kunnen draaien om aan yoga te doen. In feite kan yoga beoefend worden door alle soorten mensen, van jonge tieners tot senioren. Naast het verstrekken van de yoga-oefeningen en het vergroten van de flexibiliteit, geeft yoga ook lessen in hoe om te gaan met stress in hun dagelijks leven. Ook hoef je bij yoga weinig na te denken over wat je aan doet tijdens de lessen want er zijn heel veel mogelijkheden, maar sommige bewegingen vergen wel speciale yogakleding.

Yogakleding van Patipada

 • Sale
  bamboe yoga broek wit dames
  39.99 29.99
  Quickview

  Yoga broek Bamboe Wit – Yoganic

  , , , , , , , , , , ,
  Yoga broek Bamboe Wit - YoganicKleur: WitMateriaal: BamboeMaat: S, M, L, XLGeschikt voor dames en herenComfortabele broek voor yoga en meditatie oefeningen 
  39.99 29.99
  39.99 29.99
 • yoga broek dames blauw
  29.95
  29.95